SZC logo

BARANYA VÁRMEGYEI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM

OM kód: 203049020 | 7623 Pécs, Rét utca 41-43.

Intézmény logo

BARANYA VÁRMEGYEI SZC ANGSTER JÓZSEF SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS SZAKISKOLA

HírekKözérdekű adatokLevelezésKRÉTA

Kerékpárszerelő

A kerékpárszerelő új kerékpárok összeszerelését, beállításait továbbá a kerékpárok teljeskörű szervizelését végzi. Ellátja a kapcsolódó ügyfélszolgálati – szakmai tájékoztatói, tanácsadói – és kereskedelmi tevékenységeket egyaránt. Tisztában van vele, hogy milyen alkatrészekből, és hogyan épül fel egy kerékpár, ismeri a kerékpár egészének, valamint a részrendszereihez, illetve a gépelemeihez kapcsolódó működési elveit. Magas fokú diagnosztikai kultúrával rendelkezik, korszerű hibakeresési módszereket alkalmaz. Szem előtt tartja a megrendelők, illetve az ügyfelek igényeit, az aktuális trendeket, új technológiai megoldásokat és a változatos, innovatív módszereket. Átfogó „brand” ismeretekkel rendelkezik, így munkáját márka függetlenül tudja ellátni, valójában bármilyen kerékpár szerelését, szervizelését el tudja látni, mert ismeretei és gyakorlati tudása alkalmassá teszi arra is, hogy a legújabb, illetve a praxisában még elő nem forduló esetet is biztonsággal kezelje. Ehhez a szakmai köreiben megtalálja az együttműködő segítséget, illetve ismeri és használja azokat az online felületeket, amelyeken megtalálja a munkájához szükséges információkat. Jártas továbbá az e-bike, pedelec világában is. Ajánlott azoknak a fiataloknak, akik szeretik a kerékpárokat és szívesen megtanulnák, hogyan kell professzionális módon karbantartani őket. Javasolt továbbá azoknak, akik szeretnek szerelni.

Iskolai előképzettség

Alapfokú iskolai végzettség

Szakmai előképzettség

Nem szükséges

Egészségügyi alkalmassági követelmény

Szükséges

Szakmai gyakorlat

Nem szükséges

ISKOLASPECIFIKUS INFORMÁCIÓK A KÉPZÉSHEZ

07153008 számú Kerékpárszerelő megnevezésű szakképesítés:

A költségvetési forrásból támogatott képzés a képzésben résztvevő számára ingyenes.

  •  Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
  • Egészségügyi alkalmassági követelmény: egészségügyi alkalmassági vizsgálat szükséges

A képzés időtartama: 500 óra

A képzés képesítő vizsgával zárul.

A képesítő vizsgára bocsátás feltétele: A szakmai képzés követelményeinek teljesítéséről, a képző intézmény által kiállított tanúsítvány.

Kerékpárszerelő képesítéssel végezhető tevékenységek: kerékpár és mozgássérült kocsi szerelése

A kerékpárszerelő új kerékpárok összeszerelését, beállításait, valamint a kerékpárok teljes körű szervizelését végzi. Ellátja az ezekhez kapcsolódó ügyfélszolgálati és kereskedelmi tevékenységeket is. Szem előtt tartja a megrendelők, illetve az ügyfelek igényeit, követi az aktuális trendeket, új technológiai megoldásokat és a változatos, innovatív módszereket. Munkáját márka függetlenül tudja ellátni, valójában bármilyen kerékpár szerelésére, szervizelésére képes. Jártas az e-bike, pedelec világában is. Munkája során raktári, illetve készletgazdálkodási tevékenységeket is végez. Kereskedelmi tevékenysége során árajánlatot készít, hivatalos számlát állít ki a vásárló számára.


Partnereink

SZC logo

BARANYA VÁRMEGYEI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM


BARANYA VÁRMEGYEI SZC ANGSTER JÓZSEF SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS SZAKISKOLA

7623 Pécs, Rét utca 41-43.

Telefon: +36 72 517-880

E-mail: titkarsag@angsterpecs.hu

OM azonosító: 203049020


2024BARANYA VÁRMEGYEI SZC ANGSTER JÓZSEF SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS SZAKISKOLA